چند مورد از راهکارهای ساده برای محافظت از داده ها ودستگاه ها در برابر هک شدن
1-پسورد (رمز عبور) قوی انتخاب کنید
بر اساس نظر سنجی امنیتی آنلاین که در سال 2019 میلادی توسط گوگل و شرکت نظر سنجی هریس انجام شد 13 درصد از کاربران از رمز عبور یکسان برای تمام حساب های خود استفاده می کنند . اگر سندهای شما در صورت نقص داده ها به بیرون راه پیدا کند شما را در خطر می اندازد برای اطلاع از این که آیا تحت تاثیر یکی از این نقضها قرار گرفته اید یا خیر میتوانید با وارد کردن ایمیل یا شماره تلفن خود در وبسایت haveibeenpwned.com بررسی کنید.
این سایت از طریق کاستی ها و نقص های منتشر شده جستجو میکند. اگر ایمیل شما در فهرست آشکار شود توصیه خواهد شد بلافاصله رمز عبور خود را تغییر داده و یک رمز عبور قویتر و بهتر را انتخاب کنید. برای مثال، مرکز ملی امنیت سایبری (NCSC) ترکیب سه واژه تصادفی را توصیه میکند. این کار احتیاطی برای میل باکس یا صندوق پست الکترونیکی شما هست که اطلاعات مهم را ذخیره می کند . یک پسورد منیجر به شما این امکان را میدهد تا رمزهای عبور قوی مختلفی داشته باشید و رمزها را رمزگذاری کنید.
2- تراکنش های خود را با احراز هویت دو مرحله ای ایمن کنید
احراز هویت دو مرحله ای همان گونه که از نامش مشخص است استفاده از رمز عبور را با روش دیگری ترکیب می کند که می تواند یک پیام متنی و یا یک اپلیکیش و یا یک شناسه بیومتریک باشد . احراز هویت دو مرحلهای میتواند اندکی وقت گیر باشد، اما در صورت نقص دادهها شبکه ایمنی بیش تری را فراهم مینماید.
۳- دادههای خود را ذخیره کنید
داده های خود را به طور منظم ذخیره کنید که در صورت نقص سخت افزار یا وجود ویروس به شما کمک میکند .
میتوانید نسخه های پشتیبان را در حافظه خارجی جدا از رایانه خود ذخیره کنید . کارشناسان استفاده از استراتژی ۳-۲-۱ را توصیه میکنند: سه نسخه از دادههای شما در دو نوع مختلف ذخیره سازی با یک نسخه در مکان متفاوت ذخیره میشود.
۴- به روز رسانی (آپدیت) کنید
به روز رسانیهای منظم ویژگیهای امنیتی جدیدی را وجود می آورد . سیستم عامل (OS) مرورگرهای وب و آنتی ویروس شما مهمترین نکاتی هستند که باید روی آن تمرکز کنید. در اکثر دستگاهها میتوان حالت به روز رسانی خودکار را فعال کرد.