امروز زمان نبرد بین ۲ پرچمدار است ، یعنی گلکسی اس ۵ و نوکیا لومیا ۱۵۲۰ که هرکدام طرفدارها و جذابیت های خاص خود را دارند . در این مقایسه با آی تی افزار در ادامه مطلب همراه شوید …
سامسونگ گلکسی اس ۵ در برابر نوکیا لومیا ۱۵۲۰
کهکشانی پنجم از نقطه نظر طراحی از همان زبان طراحی سادهای بهره میبرد که چند نسل پیشینش بر اساس آن طراحی و تولید شدهاند و حقیقتاً فاصله زیادی مابین طراحی چند نسل اخیر این سری از تولیدات سامسونگ مشاهده نمیشود. طراحی اس ۵ اوج محافظهکاری کمپانی کرهای را نشان میدهد. هرچند که زیبایی در نظر افراد به سلیقه آنها وابستگی عمیقی دارد، اما مسأله کیفیت ساخت نکتهای است که نمیتوان با آن به شکل سلیقهای برخورد کرد. اس ۵ ضدآب و ضد گردوغبار شده است، اما از نظر طراحی و کیفیت ساخت نسبت به رقبای مطرح خود همچون HTC One M8 و اکسپریا Z2 در پلههای پایینتری قرار میگیرد. سامسونگ بهکمک فناوری آیسوسل انحصاری خود، یکی از بهترین دوربینهای موبایل را برای هوشمند خود تدارک دیده که عکسهای خیرهکنندهای را شکار میکند. دوربین اس ۵ قادر است به کمک تنظیمات اتوماتیک در اکثر شرایط عکاسی، عکسهای خیرهکنندهای بگیرد.
نمایشگر تعبیه شده در این گوشی یکی از درخشانترین نمایشگرهایی است که تا کنون با آن مواجه شدهایم. دقت بازتولید رنگها علی الخصوص رنگ سفید، بالا رفته و به کمک زاویه دید وسیع، رنگها خیرهکننده و رنگ مشکی عمیقتر شده و بهبود اساسی در آن نسبت به نسلهای پیشین مشاهده میگردد. تراشه اگسینوس ۵۴۲۲ سامسونگ و اسنپ دراگون ۸۰۱ کوالکام هر دو قدرت عظیمی را در اختیار سیستمعامل و رابط کاربری اختصاصی سامسونگ قرار میدهند که حاصل آن یک تجربه کاربری لذت بخش و روان از کار با این گوشی است. برخلاف اگسینوس بهکار گرفته شده در گلکسی S4 که مشکلات زیادی را برای کاربرانش ایجاد کرد، ما به ندرت مشکل داغی و مصرف بیش از حد باتری را در این چیپ مشاهده کردیم که به لطف فناوری HMP از معماری big.Little حاصل گردیده است. خوشبختانه سامسونگ تنظیمات و مواردی را که موجب سردرگرمی بیش از حد کاربران در S4 بود را تا حد امکان از رابط کاربری جدید خود دور ساخته است، البته منوی تنظیمات همچنان اندکی گیجکننده و شلوغ است و در بین انبوهی از گزینهها و قابلیتهای سامسونگ، رسیدن به مقصد مورد نظر کمی دشوار مینماید. رابط کاربری سامسونگ همچنان غنی از امکانات گوناگون است که با چیدمان یکپارچهتر و طراحی تخت بهبود یافته است. سامسونگ برای متمایز ساختن گوشی خود از سنسور شمارنده ضربان قلب استفاده کرده که قادر است در زمان اندکی با خطای نسبتا کم ضربان قلب شما را شمارش کند. هر چند که ممکن است برای تعداد اندکی از کاربران وجود این سنسور کاربردی باشد؛ اما حقیقتاً نمیتوان آن را بهعنوان یک پارامتر متمایزکننده و عامل مهمی در خرید یک گوشی هوشمند قلمداد کرد. شاید سنسور اثر انگشت تا حدی مهمتر و حیاتیتر بهنظر آید؛ هرچند که در ایران سیستمهای پرداختی Paypal پشتیبانی نمیشود و این سنسور فقط جهت بازکردن قفل گوشی بهکار میرود. سامسونگ در پیادهسازی سنسور اثر انگشت نتوانسته است به خوبی تاچ آیدی آیفون عمل کند و احتمالاً در هنگام استفاده از آن از هر چند بار یک بار با پیغام خطا مواجه میشوید، ولی با این حال عملکرد قابل قبولی دارد.
در سوی دیگر لومیا ۱۵۲۰ نوکیا قرار دارد که تمام فناوریهای این کمپانی فلاندی را در قالب یک تلفن بزرگ ۶ اینچی جای داده است. شاید بارزترین ویژگی «اولین فبلت نوکیا»، دوربین منحصر به فرد آن باشد. این دوربین ۲۰ مگاپیکسلی مجهز به لنزهای ۶ گانهی زایس با f/2.4 بوده و لرزشگیر اپتیکال و بزرگنمایی دیجیتال (با کمترین افت کیفیت) نیز از دیگر امکانات آن هستند. سنسور ۱/۲٫۵ اینچی لومیا ۱۵۲۰ به مراتب کوچکتر از نمونهی ۱/۱٫۵ اینچی بکار رفته در لومیا ۱۰۲۰ و سنسور ۱/۲٫۳ اینچی دوربین اکسپریا Z1 است. با این حال، دوربین لومیا ۱۵۲۰ حتی با همین مشخصات هم بهترین نوع بکار رفته در بین تمام فبلتها محسوب میشود. میتوان سنسور این دوربین را نسخهی کوچک شدهی سنسور ۴۱ مگاپیکسلی لومیا ۱۰۲۰ در نظر گرفت; تکنولوژی Pixel-binning بکار رفته در این سنسور، دادههای چند پیکسل را در یک پیکسل واحد ترکیب میکند و در نتیجه بدون هیچگونه افت کیفیتی میتوانید بزرگنمایی 2 و ۴ برابری را به ترتیب در حالتهای «stills mode» و «فیلمبرداری HD» تجربه کنید. لومیا ۱۵۲۰ از صفحه نمایش فول اچدی ۶ اینچی با رزولوشن ۱۰۸۰ در ۱۹۲۰ پیکسل بهره میبرد. این نخستین بار است که ویندوزفون با صفحه نمایشی با تراکم پیکسلی ۳۶۷ppi و ستون سوم کاشیهای زنده همراه میشود. پشتیبانی این صفحه نمایش از فناوریهای +PureMotion HD و ClearBlack به همراه خوانایی بالای آن زیر نور خورشید به این معنا است که با صفحه نمایشی شفاف با کنتراست بالا و انعکاس نور کم روبرو هستیم. زوایای دید مناسب، رنگهای زنده و نرخ نوسازی (Refresh Rate) بسیار بالا از دیگر ویژگیهای نمایشگر تلفن لومیا ۱۵۲۰ هستند.
دیدگاه کاربران وب سایت
۰ دیدگاهارسال دیدگاه