آموزش پیدا کردن و خواندن صفحات حذف شده از وب سایت:
برای این کار بهترین شروع موتور جستجوی گوگل است ؛ معمولا موتورهای جستجو برای انجام جستجو یک کپی از صفحات وب را بر روی سرور خود ذخیره می کنند که همین امر نیز علت بازیابی سریع اطلاعات جستجو شده است. این صفحات Cache شده به راحتی ازصفحه نتایج جستجو قابل دسترسی است. کافیست عنوان مطلب یا سایت مورد نظر خود را در گوگل جستجو کنید و بر روی لینک Cached کلیک کنید:
با این روش نسخه ذخیره شده از صفحه مورد نظرتا ن از روی سرورهای گوگل قابل دسترسی است.
با این حال تمامی صفحات دارای نسخه Cache شده نیستند، ممکن است برای صفحاتی که به تازگی و طی ساعات یا دقایقی قبل منتشر شده اند و همچنین صفحاتی که مدتها قبل حذف شده اند نسخه Cache در دسترس نباشد .
برای یافتن صفحات واقعا قدیمی، سایت www.archive.org/web/web.php مکان ایده الی است. پایگاه Wayback Machine کاربران را قادر می سازد تا نسخه های آرشیو شده صفحات وب در بازه های زمانی مختلف مشاهده نمایند مثلا” شما می توانید محتوای سایت شاهوار را در بیستم فوریه ۲۰۰۸ مشاهده کنید.
یکی از اشکالات بزرگ پایگاه وب آرشیو این است که ممکن است snapshot ها با تاخیر زیاد مثلا” یک تاخیر ۶ ماه و حتی در مواردی با تاخیر ۲۴ ماه آرشیو شوند. اما به هرحال با طراحی مجدد سایت در سال گذشته وضعیت بسیار بهتر شده است و در حال حاضر snapshot ها در عرض چند ساعت تا چند روز در دسترس هستند.
اگر برای مرور اینترنت از مرورگر گوگل کروم استفاده می کنید و به دنبال راه آسانتری برای دسترسی به نسخه Cache سایت ها می گردید ، افزونه Web Cache را با مراجعه به این صفحه نصب کنید.این افزونه به شما اجازه می دهد به سرعت به نسخه Cache سایت مورد نظر دست پیدا کنید؛ تنها کافیست بر روی دکمه ای که با حرف G مشخص شده است کلیک کنید تا به نسخه آرشیوی آن صفحه از بین ۸ پایگاه عظیم نگهداری نسخ Cache شده دست پیدا کنید. این پایگاه ها عبارتند از : Internet Wayback Machine, Google Cache, Yahoo Cache, Bing Cache, CoralCDN, Gigablastو WebCite.
اما برای فایرفاکس افزونه مشابهی با نام Resurrect Pages موجود است
(https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/resurrect-pages/?src=ss)
که در صورتی که سایتی در دسترس نباشد نسخه ذخیره شده صفحه مورد نظرتان را از با استفاده از سرویسهای سایتهای CoralCDN – Google Cache – Yahoo! Cache – The Internet Archive – MSN Cache – Gigablast – WebCite به شما نمایش میدهد
همچنین افزونه دیگری با نام + Gcache وجود دارد
(https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/gcache-13694)
که در صورتی که با صفحه ۴۰۴ مواجه شدید و یا سایت مورد نظرتان از دسترس خارج شده بود تنها کافی است بر روی دکمهای که با حرف G مشخص شده است کلیک کنید تا نسخه Cache شده صفحه مورد نظرتان را از طریق نسخه ذخیره شده سایت گوگل مشاهده کنید .
افزونه ErrorZilla Mod نیز دکمههایی را به صفحه Server not Found فایرفاکس اضافه میکند
(https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/errorzilla-mod)
تا در صورتی که سایتی در دسترس نبود بتوانید نسخه Cache شده آن را از سرویس هایی همچون Google Cache, Coralize, Wayback, Ping, Trace ، مشاهده کنید .
دیدگاه کاربران وب سایت
۱۰ دیدگاهباسلام وتشکر آیامیشه اینکاروباموبایلم انجام دادوچطوری؟ممنون
سلام.اون دوتا کار اولی رو میشه روی موبایل هم انجام داد ولی در مورد افزونه ها اطلاع ندارم
بازم سلام من مطلبی ازیه وب رونیازدارم که نویسنده حذفش کرده ودیگه آپ نمیکنه ،گوشیمم یه گالکسی اندرویدی معمولیه وفعلا به کامپیوتردسترسی ندارم اینکارو خواستم باهاش انجام بدم اماcachedنمیبینم درواقع باکامپیوترخیلی فرق داره وساده تره .ممکنه یکم توضیح بدید؟باتشکر
سلام……این مطلب مخصوص کامپیوتر و سیستم عامل ویندوز هست..
البته از این سایت میتونید استفاده کنید…ولی دقیق نمیدونم به کارتون میاد یا نه ..چون صفحات خیلی قدیمی رو نشون میده…
http://www.archive.org/web/web.php
خیلی ممنون ازکمکتون.الته صفحات جدیدتر روباز کرد اماصفحات مربوط به ۲۰۱۱و۲۰۱۲که مورد نیازمن بود بازنشد یعنی اصلا این سالها رو نشون نداد اگه میتونید راهنماییم کنید برای پیدا کردن صفحات این دو سال .
درود
صفحات اون سالها فکر نکنم دیگه در دسترس باشه….
اتفاثا این سایته از همه قدیمی تر رو نشون میده
بازم ممنون ازوقتی که گذاشتین وراهنماییتون
سلام
مطالب فوق العادن
واقعا ممنون
سلام
کامنتایی)نظرات(حذف شده روچطور میشه پیداکرد؟
سلام.در صورتی که کامنت ها موقع cache شدن مودجود بودند، تو صفحات قدیمی نمایش داده می شود.
در غیر اینصورت راهی نیست
ارسال دیدگاه