آموزش نصب و ارتقا سیستم عامل Ubuntu 17.10 در ماه اکتبر هستیم ! یعنی اینکه نسخه جدید سیستم عامل Ubuntu آماده شده است . نسخه جدید این سیستم عامل ، نسخه Ubuntu 17.10 میباشد که با ویژگی های عالی و جدید و همچنین تغییرات چشمگیری ارائه شده است . برای نصب و راه اندازی ابتدا باید این نسخه را از سایت اصلی آن دانلود نمایید . برای دانلود Ubuntu 17.10 از سایت اصلی اینجا کلیک کنید . توجه کنید که نسخه اشتباه را دانلود نکنید ، نسخه جدید بعد از نسخه ۱۶٫۰۴٫۳ قرار دارد و باید صفحه را به پایین اسکرول کنید .
آموزش نصب و ارتقا سیستم عامل Ubuntu 17.10
بعد از کلیک رویه دکمه دانلود ، توسعه دهندگان اوبنتو از شما میپرسند که چه امکاناتی در آینده نیاز دارید و چه مبلغی را میتوانید پرداخت کنید ، ولی شما میتوانید از متن کوچک بالایه کادر که نوشته شده است you can continue to the download › دانلود نسخه جدید اوبنتو را شروع کنید .
ساخت دیسک زنده ( live )
قبل از شروع پروسه ی نصب ، باید یک ایمیج از دیسک زنده بگیرید و یک یو اس بی فلش یا دی وی دی قابل بوت ( bootable ) وارد کنید . اگر قصد دارید Ubuntu 17.10 را رویه دی وی دی رایت کنید و سپس از آنجا نصبش کنید ، رویه دیسک ایمیج کلیک راست کنید و آن را با ابزار رایت سیستم عاملتان باز کنید . در غیر این صورت، یک درایو فلش ۲ گیگابایتی بگیرید و آن را در رایانه ای که شما آن را نصب کرده اید وصل کنید.
دیسک زنده Ubuntu 17.10 در واقع یک فایل ISO است . در واقع این فایل در تمامی سیستم عامل ها ، قابل استفاده میباشد . اغلب اوقات سیستم عامل ها دارای ابزار سازگار با ISO قابل بوت (مانند ویندوز و مک) هستند . پس اگر میخواهید از فایل ISO یک فلش دیسک قابل بوت بسازید ، میتوانید از برنامه Etcher USB tool ( لینک دانلود ) استفاده کنید . این برنامه قابلیت اجرا رویه اکثر سیستم عامل های ویندوزی و… را داراست و کار شما را آسان میکند .
خب حالا برنامه را از لینک بالا دانلود کنید و سه مرحله ساده آن را پیش رو بگیرید تا یک یو اس بی قابل بوت از Ubuntu 17.10 بگیرید.
تصب Ubuntu 17.10
در اولین بوت ، Ubuntu 17.10 به شما صفحه خوش آمد گویی را نشان میدهد . این صفحه دو گزینه را در اختیار شما قرار میدهد : یکی Try Ubuntu و دیگری Install Ubuntu .اگر میخواهید این نسخه را قبل از نصب کردن ، امتحان کنید رویه گزینه try button کلیک کنید در غیر این صورت با کلیک رویه install به صفحه بعد منتقل شوید .

در صفحه بعد شما باید وارد صفحه Preparing to install Ubuntu بشوید . چک باکس ها را متناسب با نیاز خودتان تیک بزنید و در Installation Type سعی کنید بهترین انتخاب و نظر خودتان را انتخاب کنید . این را به این خاطر گفتم که این نسخه اوبنتو میتواند سیستم عامل های دیگر رویه هارد را شناسایی کرده و قابلیت روت دوگانه را برای شما فعال کند . اگر تمایل ندارید که این قابلیت برای شما فعال شود ، کافیست گزینه Erase disk and install Ubuntu را انتخاب کنید .
در صفحه بعد گزینه های مربوط به keyboard layout و زبان و تنظیمات کیبورد را باید انتخاب کنید البته در صورتی که اوبنتو به صورت خودکار آنها را انتخاب نکرده باشد !

در صفحه where are you ، رویه نقشه کلیک کنید و کشور یا شهری ، نزدیک محل زندگی خودتان را انتخاب کنید . سپس بر رویه گزینه continue کلیک کنید .
اخرین بخش از نصب Ubuntu 17.10 بسیار حائز اهمیت بوده و مهم است . اینجا جایی ست که کاربر اصلی را تعریف میکنید ، یعنی صفحه Who are you? در این صفحه با دقت تمامی موارد مثل نام ، نام خانوداگی ، نام کاربری و رمزعبور را وارد کرده و مطمئن شوید که رمز عبور قوی برای خودتان انتخاب کرده اید .
نکته : برای ورود خودکار از گزینه login automatically و برای کد گذاری کردن اطلاعات از گزینه encrypt my home folder استفاده کنید .
خب حالا زمانی که همه گزینه ها تکمیل کردید رویه continu کلیک کنید . این تمام اطلاعاتی بود که اوبنتو از کاربر نیاز داشت ، حالا باید صبر کنید تا مراحل دیگر نصب به صورت خودکار تکمیل و تمام شوند .
ارتقا به Ubuntu 17.10
برای ارتقا از نسخه فعلی اوبنتو به نسخه ۱۷٫۱۰ دو راه متفاوت برای شما وجود دارد . ما هر دو روش ترمینال و ارتقا منیجر را به شما معرفی میکنیم .
نکته : در حین ارتقا دادن به نسخه جدید تمامی برنامه هایی که نصب شده و مرتبط به منابع اصلی اوبنتو نمی باشند باید متوقف شوند . البته بعدا میتوانید دوباره آنها را راه اندازی کنید .
ارتقا از طریق ترمینال
به روز رسانی از یک نسخه از اوبنتو به نسخه دیگر از طریق ترمینال چیزی است که کاربران مبتدی اوبنتو باید انجام دهند .
این روش بیشتر طرفدار دارد و کاربران حرفه ای نیز میدانند چیکار کنند ، چرا که روش ترمینال پایدار بوده و شکلی نخواهد داشت . کاربران مبتدی ممکن است بدانند که چه کاری باید انجام دهند. اگر این به نظر دلهره آور است که به روش ارتقاء دیگر روش بیاورید .
در شروع ،برای ارتقا مستقیم ۱۷٫۰۴ به ۱۷٫۱۰ ، ترمینال را باز کنید و با زدن
sudo -s
دسترسی روت را بگیرید .
حالا با دستور زیر ، بروزرسانی را فعال کنید .
apt update
حالا برای شروع ارتقا از دستور زیر استفاده کنید :
apt dist-upgrade
پروسه آپگرید ممکن است زمان زیاد طول بکشد ، پس عقب بنشینید و منتظر بمانید ، البته یک چشمتان هم رویه مانیتور باشد ، چرا که ممکن است در حین بروزرسانی از شما سئوالاتی نیز پرسیده شود که نیاز است آنها را پاسخ دهید .
بعد از اینکه ارتقا به پایان رسید ، یکبار سیستم را ری استارت کنید .
ارتقا از Upgrade Manager
برای استفاده از upgrade manager ابتدا کلید ویندوز را فشار دهید و به دنبال Software & Updates بگردید .
آن را پیدا کرده و رویه تب Updates کلیک کنید . در این تب جدید ، دنبال منوی کشویی باشید که در آن نوشته شده Notify me of a new Ubuntu version ، مطمئن شوید که آن رویه گزینه any new version گذاشته شده است ، اگر اینطور نیست ، انرا تصحیح و کنید و با ذخیره آن ، برنامه را ببندید .
سپس دوباره کلید ویندوز را بزنید و Software Updater را جست و جو کنید . برنامه به صورت خودکار به دنبال برورسانی های جدید خواهد گشت ، بعد این کار به شما نسخه ۱۷٫۱۰ نمایش داده خواهد شد و کنار آن گزینه upgrade ظاهر میشود . رویه آن دکمه کلیک کنید تا پروسه بروزرسانی شروع شود .
پروسه آپگرید ممکن است زمان زیاد طول بکشد ، پس عقب بنشینید و منتظر بمانید ، البته یک چشمتان هم رویه مانیتور باشد ، چرا که ممکن است در حین بروزرسانی از شما سئوالاتی نیز پرسیده شود که نیاز است آنها را پاسخ دهید .
بعد از اینکه ارتقا به پایان رسید ، یکبار سیستم را ری استارت کنید .
دیدگاه کاربران وب سایت
۰ دیدگاهارسال دیدگاه