آی تی افزار : اغلب کاربران (حتی از نوع حرفه ای) نمی دانند چطور بیشترین بهره را از موتور جستجوی گوگل ببرند. بر طبق مطالعه ای که از جانب کالج ایلینوی وسلی انجام گرفت، این موضوع نه برای کاربران عادی، بلکه برای بیشتر دانشجویان هم صدق می کند.
شاید شما هم از آن دسته افرادی می باشید که با ویژگیهای پنهان و پر فایده این موتور جستجو آشنا نمی باشید. درست است که تایپ کلمات و اصطلاحات در جعبه جستجو ساده ترین کار می باشد، ولی می شود با چند ترفند ساده به بهترین نتایج ممکن در جستجوها دست یافت. اگر اهل تحقیق و جستجو در اینترنت می باشید، این مطلب را مطالعه نمایید.
به علاوه می توانید نتایج داده هایتان را به یک رده سایت خاص محدود نمایید. بر فرض مثال اگر می خواهید تنها در سایت های دولتی به دنبال موضوعی جستجو نمایید، در مقابل Site پسوند این سایت ها یعنی org را وارد نمایید (site:.org)؛ به این ترتیب در صورتی که می خواهید تنها سایت های ایرانی جستجو شوند عبارت site:.ir را تایپ نمایید. اگر برای نوع فایل خاصی جستجو می نمایید، به عنوان مثال می خواهید نتایج را به فایل های PDF محدود نمایید، از عبارت Filetype: بهره گیرید (Filetype: PDF). در شرایطی که واژه ای برایتان مبهم می باشد و تعریفی از آن را احتیاج دارید از Define استفاده نمایید.
تصور کنید فهرستی از رییس جمهورهای ایالات متحده در فاصله سال های 1800 تا 1900 را لازم دارید، در این حالت می توانید با بهره گیری از اپراتور چنین عبارتی را تایپ نمایید: Uspresidents 1800…1900.
اگر بخواهید نتایج جستجو را از لحاظ زمانی فیلتر نمایید فقط باید روی دکمه search tools کلیک نموده و در بخش Any time زمان را تغییر بدهید.
جستجوی تصویری
اگر تصویری از جایی دیده اید و روی گوشی یا سیستم ذخیره نموده اید و نمی دانید این عکس از کجا آمده، می توانید با رجوع به سرویس جستجوی تصویری گوگل محل اصلی آن را پیدا کنید. به آدرس images.google.com بروید و عکس دلخواهی را به جعبه جستجو درگ نمایید. منتظر باشید تا عکس آپلود گردد و آدرس دقیق و موارد مشابه آن را برایتان پیدا می نماید.
یکی از ویژگی های مهم جستجوی تصویری در گوگل این می باشد که قادر هستید تصاویر را با رنگ خاصی بارگذاری نمایید. برای این هدف از منوی search tools روی دکمه Color کلیک نموده و رنگ دلخواهی را انتخاب کنید. تا نتایج طبق آن رنگ نمایش داده شوند. این قابلیت در ابتدای امر آنچنان مفید به نظر نمی آید اولی می شود با وارد نمودن متن مربوط نتایج بسیار بهتری بدست آورد.
یکی دیگر از ویژگیهای کمتر شناخته شده گوگل مربوط به ویژگی های پخت غذا می باشد. برای مثال در صورتی که در جعبه گوگل عبارت apple pie را وارد نمایید، متوجه تغییراتی در منوی search tools می گردید. در این منو می توانید مدت زمان پخت و حتی میزان کالری غذای مورد نظرتان را هم فیلتر نمایید.
شما همچنین می توانید گوگل را به یک تایمر تبدیل نمایید. برای انجام این عمل ابتدا تعداد دقیقه و سپس عبارت timer را وارد نمایید، برای مثال four minutes timer.